Talepleriniz için bizi arayın.
0216 473 02 36

Tabela Seçimi Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Tabela, müşterilerinize markanızın fiziksel konumunu gösteren, sizle iletişime geçmeden önce onları karşılayan oldukça etkili bir tanıtım aracıdır. İşletmenizin müşterileriniz üzerinde kurduğu ilk etki tabelalar aracılığıyla gerçekleşir, dolayısıyla yakınlardan geçen potansiyel müşterilerinizin dikkatini çekecek, onların etkilenmesini sağlayacak tabelaların kullanılması oldukça önemlidir. Bu yüzden birlikte tabela seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken önemli noktaları inceleyeceğiz.

Tabela seçiminde dikkat etmeniz gerekenler

1- Büyüklük

Şirketinizi temsil edecek tabelanın büyüklüğünü doğru seçmeniz son derece önemli bir husustur. Müşterilerinizin tabelanızı ve üzerindeki yazıları rahatça görebileceği boyutta tabela kullanmanız gerekir. Tabelanızda ne yazdığı tüm yaş grupları tarafından kolayca okunamıyorsa bu, tabelanıza gösterilecek ilgi ve alakayı önemli ölçüde azaltacaktır.

2- Tasarım

Yoldan geçen müşteri adaylarınızın dikkatini çekmek istiyorsunuz. Onların markanızı tanıtan tabelaları fark edip fiziksel lokasyonunuza gelmesini ya da dijital mecradan size ulaşmasını diliyorsunuz. Bunu yapmanın en basit yolu etkili bir tasarımdan yararlanmaktır. Özensiz bir tasarıma sahip olan tabelalar insanların dikkatini çekmemektedir.

3- Lokasyon

Tabelaların büyüklük ve tasarımının ardından dikkat etmeniz gereken en önemli bir diğer nokta da tabelayı nereye koyduğunuzdur. Eğer olabildiğince fazla müşteriye erişmek istiyor, satış rakamlarınızı hızlı bir şekilde artırmayı amaçlıyorsanız markanızı yüksek insan trafiği potansiyeli olan caddelere ve sokaklara yerleştirmelisiniz. Bu şekilde markanızı çok daha fazla müşteri görebilecek ve bunlar da satış oranlarınıza olumlu bir katkıda bulunacaktır. Diğer yandan, araç lastikleri ya da dinlenme tesisleri gibi sürücülere yönelik bir reklam kampanyası yürütmekteyseniz kullanacağınız tabelanın araç trafiğinin yoğun olduğu anayollarda kullanmanız amacınıza en hızlı şekilde ulaşmanızı sağlayacaktır.

4- Malzemeler

Tabela üretiminde kullanılan malzemeler ürünün ömrünü ve görünümünü büyük ölçüde etkilemektedir.  Kalitesiz malzemeler ile üretilen tabelalar yaptığınız reklam yatırımı karşılamamanın yanında kurumsal itibarınıza da zarar vermektedir, dolayısıyla profesyonel çalışmalar yürüten ajanslarla çalışmanız uzun vadede sizin için oldukça kazançlı olacaktır.

5- Kısıtlamalar

Tabela seçimi yaparken dikkat etmeni gereken en önemli hususlardan biri de şehir ya da ilçelere özgü tabela kısıtlamarıdır, çünkü bazı şehirlerde belirli boyut ve şekillerde tabelaların kullanılması yasaktır. Dolayısıyla, tabela siparişinizi vermeden önce tabela tasarımını ve ölçülerini ilgili yetkililere danışmanız oldukça önemlidir.